Topéng, ngartos éta ngaliwatan standar

Ayeuna, perang nasional ngalawan radang paru-paru anu disababkeun ku coronavirus novél parantos dimimitian. Salaku "garis pertahanan kahiji" pikeun panangtayungan kabersihan diri, penting pisan pikeun nganggo masker anu cocog sareng standar pencegahan epidemi. Ti N95 sareng KN95 dugi ka topéng bedah médis, jalma biasa panginten ngagaduhan sababaraha titik buta dina pilihan topéng. Di dieu urang nyimpulkeun poin-poin kanyaho dina widang standar pikeun ngabantosan anjeun ngartos raos masker. Naon standar pikeun masker?
Ayeuna, standar utama nagara kuring pikeun masker kalebet GB 2626-2019 "Protection Respiratory Self-priming Filtered Particle Respirators", GB 19083-2010 "Syarat Téknis pikeun Masker Pelindung Médis", YY 0469-2011 "Masker Bedah Médis", GB / T 32610-2016 "Spesifikasi Téknis pikeun Masker Pelindung Harian", sareng sajabana, nutupan perlindungan kuli, perlindungan médis, perlindungan sipil sareng bidang-bidang sanés. GB 2626-2019 Protection Protection Respiratory Self-priming Disaring Anti-Particateate Respirator "dikaluarkeun ku Administrasi Pengawasan Pasar Nagara sareng Administrasi Standardisasi Nasional dina 2019-12-31. Éta mangrupikeun standar wajib sareng bakal dilaksanakeun dina 2020-07-01. Objek panyalindungan anu ditetepkeun ku standar kalebet sagala jinis zat partikulat, kalebet lebu, haseup, kabut sareng mikroorganisme. Éta ogé netepkeun produksi sareng spésifikasi téknis pakakas pelindung pernapasan, sareng bahan, struktur, penampilan, kinerja, sareng efisiensi filtrasi topeng debu. (Laju tahan lebu), résistansi napas, metode uji coba, idéntifikasi produk, bungkus, sareng sajabana ngagaduhan syarat anu ketat.
GB 19083-2010 "Syarat Téknis pikeun Masker Pelindung Médis" dikaluarkeun ku urut Administrasi Umum Pangawasan Kualitas, Pamariksaan sareng Karantina sareng Administrasi Standardisasi Nasional dina 2010-09-02 sareng dilaksanakeun dina 2011-08-01. Standar ieu netepkeun syarat téknis, metode uji, tanda sareng pitunjuk pikeun panggunaan masker pelindung médis, ogé bungkus, transportasi sareng neundeun. Éta cocog pikeun dianggo di lingkungan kerja médis pikeun nyaring partikel udara sareng blok titik-titik, getih, cairan awak, sékrési, sareng saringan topeng pelindung médis. 4,10 standar disarankeun, sésana wajib.
YY 0469-2011 "Masker Bedah Médis" dikaluarkeun ku Administrasi Narkoba sareng Pangan Nagara dina 2011-12-31. Mangrupikeun standar pikeun industri farmasi sareng bakal dilaksanakeun dina 2013-06-01. Standar ieu netepkeun sarat téknis, metode uji, panyiri sareng pitunjuk pikeun panggunaan, bungkus, ngangkut sareng neundeun topéng bedah médis. Standarna netepkeun yén épisiensi filtrasi baktéri tina topéng teu kedah kirang ti 95%.
GB / T 32610-2016 "Spesifikasi Téknis pikeun Topéng Pelindung Daily" dikaluarkeun ku tilas Administrasi Umum Pangawasan Kualitas, Pamariksaan sareng Karantina sareng Administrasi Standardisasi Nasional dina 2016-04-25. Ieu mangrupikeun standar nasional munggaran nagara kuring pikeun masker pelindung sipil, dina 2016-11 -Laksanakeun dina 01. Standarna ngalibatkeun syarat bahan baku topéng, syarat struktural, syarat idéntifikasi labél, syarat tampilan, sareng sajabana. Indikator utama kalebet indikator fungsional, filtrasi partikel efisiensi, indikator résistansi ékspirasi sareng inspiratif, sareng indikator adhesion. Standarna meryogikeun masker kedah tiasa aman sareng pageuh nangtayungan sungut sareng irung, sareng teu kedah aya juru sareng ujung anu tiasa dijamah. Éta ngagaduhan peraturan anu lengkep ngeunaan faktor anu tiasa nyababkeun awak manusa, sapertos formaldehida, pewarna, sareng mikroorganisme, pikeun mastikeun yén masarakat tiasa ngagem éta. Kaamanan nalika nganggo masker pelindung.
Naon topéng umum?
Ayeuna masker anu paling sering disebatkeun kalebet KN95, N95, topeng bedah médis sareng sajabina.
Anu mimiti nyaéta topéng KN95. Numutkeun kana klasifikasi standar nasional GB2626-2019 "Perlindungan Pernapasan Self-priming Disaring Partikel Respirator", topéng dibagi kana KN sareng KP numutkeun tingkat éfisiénna unsur saringan. Jinis KP cocog pikeun nyaring partikel anu berminyak, sareng jinis KN cocog pikeun nyaring partikel anu henteu berminyak. Diantarana, nalika topéng KN95 dideteksi ku partikel natrium klorida, épisiensi filtrasi na kedah langkung ageung tibatan atanapi sami sareng 95%, nyaéta, épisiensi filtrasi partikel non-berminyak di luhur 0,075 mikron (diameter tengahna) langkung ageung tibatan atanapi sami nepi ka 95%.
Topeng 95 mangrupikeun salah sahiji tina salapan topéng pelindung partikuler anu disahkeun ku NIOSH (National Institute of Occupational Safety and Health). "N" hartosna henteu tahan kana minyak. "95 ″ hartosna yén nalika kakeunaan sababaraha partikel tés khusus, konsentrasi partikel dina jero topéng langkung tina 95% langkung handap tina konsentrasi partikel di luar topéng.
Teras aya masker bedah médis. Numutkeun kana watesan YY 0469-2019 "Masker Bedah Médis", topéng bedah médis "diagem ku staf médis klinis dina lingkungan operasi anu invasif pikeun masihan panangtayungan pikeun pasién anu ngalaman perlakuan sareng staf médis anu ngalakukeun operasi invasif, nyegah getih, masker bedah médis sumebar ku cairan awak sareng percikan mangrupikeun masker anu dianggo ku staf médis di tempat damel. " Jenis topeng ieu dianggo dina lingkungan médis sapertos klinik médis, laboratorium, sareng kamar operasi, sareng dibagi kana lapisan tahan cai, lapisan saringan, sareng lapisan kanyamanan ti luar ka jero.
Pilih topéng sacara ilmiah.
Para ahli nyarios yén salian ti méré panyalindungan anu épéktip, ngagem topéng ogé kedah ngémutan kanyamanan anu nganggo sareng henteu mawa pangaruh négatip sapertos bahaya biologis. Sacara umum, beuki luhur kinerja pelindung topéng, pangaruhna langkung ageung kana kinerja kanyamanan. Nalika jalma nganggo topéng sareng nguseup, topéng ngagaduhan résistansi tangtu aliran hawa. Nalika résistansi inhalasi ageung teuing, sababaraha urang bakal ngaraos pusing, sesak dada sareng ngarareunah sanés.
Jalma anu bénten-bénten ngagaduhan industri sareng fisiologis anu béda, janten aranjeunna ngagaduhan syarat anu béda pikeun sealing, perlindungan, kanyamanan, sareng adaptasi masker. Sababaraha populasi khusus, sapertos murangkalih, sepuh, sareng jalma anu ngagaduhan panyakit pernapasan sareng panyakit kardiovaskular, kedah ati-ati milih jinis topéng. Dina premis pikeun mastikeun kasalametan, hindarkeun kacilakaan sapertos hipoksia sareng pusing nalika ngagem aranjeunna lami.
Tungtungna, kuring ngingetan saha waé yén henteu masalah jenis topéng, anjeun kedah leres-leres ngadamel éta saatos dianggo, supados henteu janten sumber inféksi énggal. Biasana nyiapkeun sababaraha masker deui sareng ngagentoskeun dina waktosna kanggo ngawangun garis pertahanan anu munggaran pikeun panangtayungan kasihatan. Kuring miharep anjeun sadayana kaséhatan alus!


Pos waktos: Jan-01-2021